Upside Down Body & Mind: kleine groepslessen voor maximaal 4 personen.

Als een les vol is of je kunt vanwege milde gezondheidsklachten niet deelnemen in de lesruimte, dan kun je online aan de les meedoen! Check het rooster voor de studiolessen en online LIVE lessen en
neem contact op via chantal@upsidedownbodyandmind.com
om toegang te krijgen tot de eerder opgenomen lessen op YouTube,
zodat je die op jouw eigen moment kunt doen.

We houden vanzelfsprekend rekening met de meest actuele RIVM-maatregelen.

We verwelkomen je graag weer in de lesruimte bij Het Knooppunt.

Namasté.

Foto: Martine Hofman Photography

Herken je dit?

Je hebt een volle agenda, onvoldoende tijd om te ontspannen. Je lichaam stribbelt hier en daar wat tegen, je voelt je stijf of misschien zelfs gespannen. Last van je rug en schouders. Hoofdpijn. Gedachten die maar over elkaar heen buitelen.

En ook:

 • Je raakt sneller geïrriteerd.
 • Je wilt wel ontspannen, maar hoe dan?
 • Je hebt moeite om jezelf van de bank te hijsen.
 • Of je blijft juist maar gaan….
 • Partner en/of kinderen hebben ook aandacht nodig.
 • Als je ’s avonds gezellig met je partner een film kijkt, zakken je ogen steeds dicht (hmm, toch niet zo gezellig…)

“The time to relax is when you don’t have time for it.” ~  Sydney J. Harris

Misschien heb je de bovenstaande quote al eens ergens gehoord of gelezen. En denk je nu: “Ja, duh… als ik toch geen tijd heb, dan kan ik dus al helemaal niet aan yoga gaan doen!” Maar dat is toch echt een kwestie van prioriteiten stellen. En weet je, als je elke week één of twee keer tijd maakt om naar een les te gaan, waardoor je je lekkerder in je lichaam gaat voelen, dan lukt er juist weer meer. Simpelweg, omdat je meer energie krijgt én beter kunt ontspannen, weer beter gaat slapen en dus sneller en efficiënter je tijd kan benutten.

Hou je alles bij het oude, zoals het nu voortkabbelt, dan kan het zomaar zijn dat je je steeds stijver gaat voelen, steeds vermoeider raakt, steeds minder energie hebt om iets te ondernemen (zelfs als dat leuke uitstapjes zijn) en je steeds vaker de neiging krijgt om te gaan snoepen of een topfan van Thuisbezorgd te worden.

Of juist het tegenovergestelde, je blijft maar bezig met het zoeken naar dingen om je af te leiden van al die gedachten die door je hoofd blijven gaan, waardoor je oververmoeid raakt en ’s nachts in bed nog steeds al je “to-do lijstjes” voorbij ziet komen.

Met uiteindelijk misschien wel een burn-out tot gevolg, waardoor zelfs de dingen die je normaal gesproken echt heel leuk vindt, niet langer leuk zijn…

Tenzij je nu jezelf bovenaan je prioriteitenlijstje zet! Want als jij je lekkerder voelt in je lijf en rustiger in je hoofd, kun je veel meer hebben en veel meer bereiken. Zonder dat je vervolgens met je tong op je knieën thuis komt.

Yoga helpt je om:

 • je lichaam beter te leren voelen
 • je grenzen te ontdekken
 • je overprikkeling beter aan te voelen (en kwijt te raken)
 • signalen van vermoeidheid en stress te herkennen
 • je bewust te worden van je adem
 • je adem te gebruiken om jezelf tot rust te brengen
 • waardoor je ook weer je gedachten en lichaam tot rust kunt brengen
 • iets flexibeler te worden (en niet alleen m.b.t. je lichaam…)
 • ook naast de mat deze technieken toe te passen in je dagelijks leven
 • zodat je ook dan beter kunt ontspannen

Upside Down Body & Mind verzorgt een divers aanbod aan yogalessen, waardoor er altijd wel een vorm is die bij jouw wensen en behoeften aansluit. De lessen worden verzorgd door deskundige en betrokken yogadocenten, die aandacht hebben voor wat jij nodig hebt en je tips kunnen geven om jou het optimale uit je les te laten halen, zonder over je grenzen te gaan.

Daarnaast verzorgen we regelmatig workshops, of komt er een gastdocent langs. Vaak is dat gekoppeld aan yoga, maar ook een creatieve workshop staat regelmatig op de agenda. Privéles of een workshop met een eigen groep behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Er zijn deelnemers aan de lessen die al sinds 2016 bij Upside Down komen. Wat ik van hen het meeste hoor, is dat het zo prettig is dat ze zelf het verschil kunnen ervaren in houdingen en adem, dat ze het zo fijn vinden dat de lessen kleinschalig zijn. Dat ze zich echt gezien voelen. Dat de sfeer erg relaxt en ongedwongen is en dat ze zich op hun gemak voelen in de lessen in de lesruimte.

Daar doe ik het voor!

NB: Vanwege Corona komen de theemomenten voorlopig helaas te vervallen.

Is yoga dan ook iets voor mij?

Wil je ook deelnemen aan de yogalessen, maar heb je nog wat vragen voordat je begint? Neem dan contact met me op, ik bel je graag om je vragen te beantwoorden.

4D816555-57FB-47CC-B841-91738FFFEE62_1_105_c

Dit zeggen deelnemers over Upside Down:

Denise “Bij Chantal heb ik een stukje van mezelf teruggevonden. Zij heeft met haar liefdevolle benadering en warme persoonlijkheid gezorgd dat ik altijd terug kan naar mijn basis.
Zowel in hyper momenten als in minder gelukkige momenten weet ik nu in te tappen op mijn kalmte. Door de kleinschaligheid van de yoga studio voel ik mij meer dan welkom!!”

Mariëlle ” Ik neem deel aan de EasyFlow yogalessen. De yogalessen zijn enigszins inspannend, maar met name ontspannend en zeker ook gezellig. Chantal vraagt altijd met welke blessures ze rekening moet houden en past de oefeningen/houdingen voor de betreffende individuen daar op aan.
Na de les sluiten we altijd af met een kopje thee en, voor wie wil, heerlijke chocolaatjes. De Easy Flow lessen vormen voor mij een mooie afsluiter van mijn werkweek. “

Ina ” Sinds 3 jaar volg ik yoga Easy Flow bij Chantal. Chantal begeleidt op een zeer prettige manier en met veel passie de les. Wanneer iets niet meteen lukt wordt de oefening duidelijke en rustig uitgelegd, voorgedaan, of er is wel een alternatief. Chantal houdt rekening met de situatie van de deelnemers, is enthousiast en geeft duidelijke aanwijzingen. De ruimte is sfeervol en voelt fijn. Kortom, het is fijn om de vrijdag te beginnen met yoga en te eindigen met een heerlijk kopje thee met chocolade bikkel.  Na elke les verlaat ik de ruimte weer met energie voor de komende week.”