De coaching van Upside Down is met name bedoeld voor vrouwen die sneller overprikkeld raken, zoals bij autisme, ADHD, NAH (= niet aangeboren hersenletsel) of hooggevoeligheid.

Hieronder tref je de verschillende mogelijkheden aan. Neem rustig de tijd om de informatie door te lezen. Klik op het traject van jouw keuze om meer informatie te lezen.
Bij vragen kun je altijd contact opnemen met Chantal via info@upsidedownbodyandmind.com o.v.v. informatie coachtrajecten.

“Stap voor Stap” Wandelcoach-traject (in de buitenlucht)

Het Stap voor Stap-traject bestaat uit 4 wandelingen van ongeveer 1½ uur. Tijdens de wandelingen bespreken we wat voor jou op dat moment het meest belangrijk is om aan te gaan werken, we gebruiken de natuur als metafoor en als spiegel om jouw wensen, behoeften en gevoel naar boven te krijgen.

Tussen de wandelingen zit elke keer 2 á 3 weken, zodat de inzichten die je gedurende het traject krijgt ook kunnen inwerken en je de benodigde acties in gang kunt zetten.

Na elke wandeling ontvang je een mail met daarin het verzoek om te reflecteren op de wandeling.
Verder omschrijf je in je mail ook aan welke volgende stap je zelf actief gaat werken.

Na ongeveer 6 weken plannen we nog een check-up wandeling (van ongeveer 1 uur), om te kijken of je tevreden bent over hoe het dan met je gaat.

Indien een verlenging van het traject wenselijk is, worden daarover nieuwe afspraken gemaakt.


“Stapje Extra” Wandelcoach-traject (in de buitenlucht)

Dit “Stapje Extra”-traject bestaat uit een serie van nog eens 3 wandelingen van ongeveer 1½ uur. Het fijne is dat de invulling vergelijkbaar is met het “Stap voor Stap”-traject. Ook hier bespreken we wat je bezig houdt en doen we oefeningen die je kunnen helpen meer inzicht of rust te ervaren. Dit traject is heel waardevol wanneer je voor jezelf hebt bemerkt dat de eerste serie wandelingen je nèt niet ver genoeg vooruit hebben geholpen en je denkt dat je met nog een paar extra stappen wél jouw doel bereikt. Je hebt het voordeel dat je al weet hoe deze aanpak werkt.

Tussen de wandelingen zit opnieuw 2 á 3 weken, zodat we door kunnen gaan op de door jou ingeslagen weg, kunnen kijken op welke vlakken je nog stappen wilt maken en hoe je de acties daarvoor kunt gaan doorvoeren in je dagelijks leven.

Na elke wandeling ontvang je een mail met daarin het verzoek om te reflecteren op de wandeling. Verder omschrijf je in je mail ook aan welke volgende stap je zelf actief gaat werken.

Na ongeveer 6 weken plannen we opnieuw een check-up wandeling (van ongeveer 1 uur), om te kijken of je na dit vervolgtraject al bent gekomen waar je naartoe wilde werken.

Indien een verlenging van dit traject wenselijk is, worden daarover nieuwe afspraken gemaakt.


“Helderheid” coachwandeling (losse wandelsessie)

Deze optie kan goed aansluiten op het “Stap voor Stap”-traject of het “Stapje Extra”-traject. Vooral als de manier van begeleiden je is bevallen en je geen intensieve begeleiding meer nodig hebt, maar nog wel even wilt sparren over de zaken waar je tegenaan loopt. De hindernissen die je ervaart, of wanneer je merkt dat je minder overzicht hebt en onrustiger wordt.

Deze losse wandelsessie vraagt om een duidelijke hulpvraag vooraf, zodat ik met de juiste hulpmiddelen jou kan helpen om helderheid te krijgen in wat je als probleem ervaart en hoe het zou zijn als dat probleem wordt aangepakt.


Liever niet naar buiten?

Indoor coaching behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt hierbij kiezen uit:

“Meer Rust bij Overprikkeling” (indoor sessies)

Met dit traject leer je manieren om, vanaf nu, met meer rust jouw leven te kunnen leiden.
– Je ontdekt waar jouw prikkelgevoeligheid vandaan komt,
– Hoe je anders om kunt gaan met hoe jij prikkels verwerkt en
– Je leert technieken om sneller tot rust te komen, op een manier die bij jou past.
We gaan samen zoeken naar wat er voor jou het beste werkt, zodat jij het daarna zelf makkelijker kunt toepassen!

Het omvat 6x een sessie van 60 minuten.
We voeren gesprekken, doen oefeningen die je helpen ontspannen en maken afspraken over hoe je dat kunt implementeren in jouw dagstructuur. We hebben tussentijds contact via de mail, zodat je tijd hebt om de informatie en/of vragen te lezen en er ook een antwoord op kunt formuleren.

De online optie van “Meer Rust bij Overprikkeling” is ook een fijn alternatief, als je liever vanuit je eigen omgeving worden gecoacht. Soms is dat de meest prettige, snelste, of voor jou zelfs de enige haalbare optie.

Mogelijke vergoedingen

De kosten van coachingstrajecten als deze kunnen soms via de gemeente (WMO/PGB), of via de werkgever (burn-out preventie, vitaliteitsbeleid of re-integratiebeleid) geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Vraag ernaar bij jouw gemeente of werkgever.

Mijn coaching wordt (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars.