Lesrooster via Momoyoga

Alle lessen in de lesruimtes van Het Knooppunt, inclusief de online opties.
Aanmelden is verplicht en alleen mogelijk via Momoyoga.
Als je op de wachtlijst staat, kun je niet in de lesruimte terecht!

Alle Corona-maatregelen zorgen ervoor dat we momenteel helaas minder flexibel om kunnen gaan met deelname aan de lessen in de studio. Voorkom teleurstelling en check zelf regelmatig wat de stand van zaken is, zeker als je op de wachtlijst staat, want dan kun je nog voor de online-optie kiezen.


Rooster

8585DFD7-D880-4452-97D8-C67B4F414586

De yogalessen worden verzorgd in Het Knooppunt, Christiaan Huygensstraat 10-c, 2251 CH in Voorschoten.

Omdat de lessen momenteel in groepen van maximaal 4 personen worden gegeven, zijn deze ook vaak goed toegankelijk voor mensen die sneller overprikkeld raken, zoals bij autisme, hooggevoeligheid of NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).

Als een les volgeboekt staat, kun je jezelf aanmelden voor de wachtlijst. Mocht er dan iemand afzeggen, dan komt er wellicht voor jou een plekje vrij! En als dat niet het geval is, dan kun je je ook nog aanmelden voor de online optie, zodat je vanuit huis toch mee kunt doen aan de les. Houd dus altijd het rooster en je mail in de gaten.

Een greep uit lessen van Upside Down vind je hieronder:

TIP: Yoga vorm kiezen die bij je past

Over het algemeen is 3 tot 5 keer deelnemen aan een les prettig, om een beeld te kunnen krijgen of de vorm van yoga (en de docent) bij je past. 

Easy Flow

is een yogavorm, gebaseerd op Hatha yoga, waarbij de bewegingen in combinaties soepel in elkaar overlopen.
Deze populaire les gaat in een rustig, gelijkmatig tempo en heeft wat meer rustmomenten.
Dat wil niet zeggen dat het allemaal vanzelf gaat. Je beweegt op het ritme van je ademhaling. Door steeds weer op je adem te focussen, blijf je met je aandacht . . .

Lees verder

Aerial yoga (momenteel helaas niet op het rooster i.v.m. Corona)

(o.a. ook bekend als anti-gravity yoga) is een vorm van yoga waarbij gebruik gemaakt wordt van een doek (opgehangen als een soort schommel), terwijl je houdingen uit diverse yoga en pilates lessen uitvoert. De voordelen van Aerial yoga zijn o.a. dat je geen last hebt van druk op de nek of wervelkolom, doordat diverse houdingen ondersteboven in het doek uitgevoerd worden . . .

Lees verder

Yin yoga

Yin yoga wordt meestal gedaan vanuit zittende of liggende houdingen. De houdingen worden over het algemeen 3 tot 5 minuten aangehouden. Wanneer men meer ervaring heeft met Yin yoga, kan een houding tot maximaal 10 minuten worden aangehouden.

Het doel van Yin yoga is om ontspanning in een houding te vinden, waarbij vooral het dieper gelegen bindweefsel wordt aangesproken. Door deze houdingen wordt het lichaam weer meer in balans gebracht.

Lees verder

Power Yoga

Power Yoga is een vorm waarbij kracht, stabiliteit, balans en uithoudingsvermogen wordt gestimuleerd. Dit komt doordat de houdingen in een sneller tempo en met minder rustmomenten worden uitgevoerd.

. . .

Lees verder

Yang & Yin

Yang & Yin yoga is een vorm waarbij Easy Flow en Yin samenkomen.

Een les waarbij in het eerste deel de nadruk meer ligt op houdingen zoals in de Easy Flow les, gericht op balans, flow en soms wat krachtigere houdingen, met in het tweede deel een paar fijne aansluitende Yin houdingen om dan tenslotte met de eindontspanning de les af te ronden

Lees verder

Yotism yoga (op afspraak)

Veel mensen hebben moeite met het verwerken van prikkels.

Gesprekken, geluiden, beelden, situaties, verplichtingen, afspraken, etc. kunnen niet goed worden gefilterd en geordend op belangrijkheid. Daardoor raakt iemand met bijvoorbeeld autisme of HSP sneller vermoeid, overprikkeld en uit balans . . .

Lees verder

Recensies

Ellen
“De lessen vinden in kleine groepjes plaats in een prettige ruimte. Chantal geeft de Easy Flow lessen op een fijne manier met aandacht voor alle deelnemers. Na de inspanning is het heerlijk ontspannen met een kopje thee met wat lekkers!

Mariëlle
” Yogalessen met zorg en aandacht! De lessen zijn gevarieerd. Chantal heeft persoonlijke aandacht voor iedereen en respecteert ieders grenzen- je gaat dus nooit verder dan je zelf wilt. Dat geeft een hele prettige sfeer waarin alles vanzelf lijkt te gaan. “