Lesrooster via Momoyoga

Kopie van Upside Down Body & Mind

De yogalessen worden aan de Van Beethovenlaan 69b, 2253 BE Voorschoten gegeven. Upside Down bevindt zich op de 2e etage.

Omdat de lessen in groepen van maximaal 10 personen worden gegeven, zijn deze ook vaak al goed toegankelijk voor mensen die sneller overprikkeld raken, zoals bij autisme.

Een greep uit lessen van Upside Down vind je hieronder:

TIP: Yoga vorm kiezen die bij je past

Over het algemeen is 3 tot 5 keer deelnemen aan een les prettig, om een beeld te kunnen krijgen of de vorm van yoga (en de docent) bij je past. 

Easy Flow

is een yogavorm, gebaseerd op Hatha yoga, waarbij de bewegingen in combinaties soepel in elkaar overlopen.
Deze populaire les gaat in een rustig, gelijkmatig tempo en heeft wat meer rustmomenten.
Dat wil niet zeggen dat het allemaal vanzelf gaat. Je beweegt op het ritme van je ademhaling. Door steeds weer op je adem te focussen, blijf je met je aandacht . . .

Lees verder

Power Yoga

Power Yoga is een vorm waarbij kracht, stabiliteit, balans en uithoudingsvermogen wordt gestimuleerd. Dit komt doordat de houdingen in een sneller tempo en met minder rustmomenten worden uitgevoerd.

. . .

Lees verder

Aerial yoga

(o.a. ook bekend als anti-gravity yoga) is een vorm van yoga waarbij gebruik gemaakt wordt van een doek (opgehangen als een soort schommel), terwijl je houdingen uit diverse yoga en pilates lessen uitvoert. De voordelen van Aerial yoga zijn o.a. dat je geen last hebt van druk op de nek of wervelkolom, doordat diverse houdingen ondersteboven in het doek uitgevoerd worden . . .

Lees verder

Yin yoga

Yin yoga wordt meestal gedaan vanuit zittende of liggende houdingen. De houdingen worden over het algemeen 3 tot 5 minuten aangehouden. Wanneer men meer ervaring heeft met Yin yoga, kan een houding tot maximaal 10 minuten worden aangehouden.

Het doel van Yin yoga is om ontspanning in een houding te vinden, waarbij vooral het dieper gelegen bindweefsel wordt aangesproken. Door deze houdingen wordt het lichaam weer meer in balans gebracht.

Lees verder

Aerial Yin/Restorative

Restorative betekent letterlijk: herstellen.
Bij de Restorative Aerial maken we gebruik van het aerial doek, maar deze hangt hierbij laag boven de grond. In deze lesvorm keer je meer naar binnen en ga je onderzoeken waar jouw beperkingen liggen. Ook ervaar je hoe je meer ruimte kunt maken in je lichaam. Je wordt je bewust op welke plekken je spanning vasthoudt en waar je . . .

 

Lees verder

Yotism yoga

Veel mensen hebben moeite met het verwerken van prikkels.

Gesprekken, geluiden, beelden, situaties, verplichtingen, afspraken, etc. kunnen niet goed worden gefilterd en geordend op belangrijkheid. Daardoor raakt iemand met bijvoorbeeld autisme of HSP sneller vermoeid, overprikkeld en uit balans . . .

Lees verder

Recensies

Ellen
"De lessen vinden in kleine groepjes plaats in een prettige ruimte. Chantal geeft de Easy Flow lessen op een fijne manier met aandacht voor alle deelnemers. Na de inspanning is het heerlijk ontspannen met een kopje thee met wat lekkers!

Mariëlle
" Yogalessen met zorg en aandacht! De lessen zijn gevarieerd. Chantal heeft persoonlijke aandacht voor iedereen en respecteert ieders grenzen- je gaat dus nooit verder dan je zelf wilt. Dat geeft een hele prettige sfeer waarin alles vanzelf lijkt te gaan. "

Meld je aan voor de Upside Down Update!

          

        

                                                                                               

In de nieuwsbrief word je als eerste op de hoogte gebracht van alle plannen en nieuwtjes.