Veel mensen hebben moeite met het verwerken van prikkels. Bijvoorbeeld bij autisme, hooggevoeligheid of hersenletsel. Alles wat er op een dag gebeurt komt even hard binnen. Gesprekken, geluiden, geuren, beelden, situaties, verplichtingen, afspraken, etc. kunnen niet goed worden gefilterd en geordend op belangrijkheid. Daardoor raakt iemand sneller vermoeid, overprikkeld en uit balans.

De lessen bij Upside Down zijn in kleine groepen van maximaal 10 personen. Dat maakt het dat het voor mensen die sneller overprikkeld raken makkelijker wordt om mee te doen aan een reguliere yogales.

Voor degenen die daarbij nog steeds veel prikkels ervaren is er Yotism yoga.

De Yotism yogalessen gaan in een rustiger tempo. Alles wordt voorgedaan en duidelijk benoemd. De lessen helpen om sneller de stress signalen van het lichaam te herkennen. Ademoefeningen en ontspanningsoefeningen helpen om sneller tot rust te komen.

Om deel te nemen aan de Yotism yogalessen volgt eerst een kennismakingsgesprek in de ruimte waar ik mijn lessen verzorg. Bij de Yotism lessen is het extra belangrijk dat men zich prettig voelt in de ruimte en zich prettig voelt bij mij. De Yotism lessen worden alleen op individuele basis gegeven.

Mocht je iemand kennen die baat zou kunnen hebben bij deze lesvorm, laat hen dan weten dat deze mogelijkheid er is en neem contact op.