Aerial yoga*

Aerial Yoga*

* Helaas kunnen we op dit moment geen Aerial yoga aanbieden. We hopen dat er binnen afzienbare tijd weer nieuwe mogelijkheden zijn. Daarover berichten we dan zo snel mogelijk.

Aerial yoga* (o.a. ook bekend als anti-gravity yoga) is een vorm van yoga waarbij gebruik gemaakt wordt van een doek (opgehangen als een soort schommel), terwijl je houdingen uit diverse yoga en pilates lessen uitvoert.

De voordelen van aerial yoga* zijn o.a. dat je geen last hebt van druk op de nek of wervelkolom, doordat diverse houdingen ondersteboven in het doek uitgevoerd worden. Sommige houdingen die in een reguliere yogales moeilijk zijn, kunnen makkelijker worden uitgevoerd door gebruik te maken van het doek. Je balans vinden is een extra uitdaging wanneer je met een aerial doek werkt en dat komt ook je rompspieren ten goede.
Mix dat met een beetje klauteren en schommelen en je hebt een vrolijke, uitdagende en toch ook ontspannende les voor het hele lichaam.

Met Aerial yoga* hebben we de mogelijkheid om verschillende lesvormen aan te bieden. Deze komen regelmatig in workshops voorbij, zoals:

  • Aerial Yin/Restorative
    • Bij de Aerial Yin/Restorative maken we gebruik van het aerial doek, maar deze hangt hierbij laag boven de grond. In deze lesvariant keer je meer naar binnen en ga je onderzoeken waar jouw beperkingen liggen. Wanneer loop jij tegen jouw grenzen aan? En wat doe je dan, als je dat merkt?

  • Power Aerial
    • Bij de Power Aerial ligt de nadruk op spierversterkende oefeningen en de uitdaging die het doek hierbij biedt.Dit wil ik ervaren!

Zodra het kan, zou ik hiervan op de hoogte worden gesteld, want het lijkt me fantastisch!Foto: Martine Hofman Photography
Foto: Martine Hofman Photography

De eindontspanning wordt gedaan in het doek. Heerlijk liggen of zitten in je doek en jezelf even een momentje “met-zonder-niks” gunnen.

De lessen die niet in het rooster staan, komen regelmatig als workshop voorbij. Hou dus de agenda op de website en Social Media in de gaten, of meld je aan voor de Upside Down Update om hiervan op de hoogte te bijven!

NB: Raadpleeg bij gezondheidsproblemen altijd eerst je eigen huisarts of specialist. Menstruatie, zwangerschap, bloeddruk- of oogdrukproblemen kunnen een reden zijn om (tijdelijk) voor een andere yogavorm te kiezen. Samen kijken dan wat er mogelijk is in jouw persoonlijke situatie.