Coaching

Ik kan je op verschillende manieren begeleiden naar meer ontspanning, rust en overzicht. Zodat jij minder snel last hebt van overprikkeling, oververmoeidheid en slaapproblemen. Klik in de tekst op de omschrijving, of in de menubalk op de betreffende vorm van coaching om te zien of dat is wat jij nu nodig hebt.

 

Wandelcoaching

Wandelcoach-traject “Stap voor Stap Wandelcoaching”

Het wandelcoach-traject bestaat uit 4 wandelingen van ongeveer 1½ uur. Tijdens de wandelingen bespreken we wat voor jou op dat moment het meest belangrijk is om aan te gaan werken, we gebruiken de natuur als metafoor en als spiegel om jouw wensen, behoeften en gevoel naar boven te krijgen.

Tussen de wandelingen zit elke keer 2 á 3 weken, zodat de inzichten die je gedurende het traject krijgt ook kunnen inwerken en je de benodigde acties in gang kunt zetten.

Na elke wandeling ontvang je een mail met daarin het verzoek om te reflecteren op de wandeling. Verder omschrijf je in je mail ook aan welke volgende stap je zelf actief gaat werken.

Na ongeveer 6 weken plannen we nog een check-up wandeling (van ongeveer 1 uur), om te kijken of je tevreden bent over hoe het dan met je gaat.

Investering “Stap voor Stap Wandelcoaching”

Deze investering in jezelf voor dit complete Basis-traject is € 689,50.
Daarnaast vraag het van jou een periode van ongeveer 4 maanden waarin je op deze manier jouw stappen gaat zetten. Ik ben gedurende dit traject beschikbaar voor vragen, ondersteuning en om je te helpen je stappen te zetten.

De betaling dient voorafgaand aan de eerste wandeling volledig te zijn voldaan, tenzij anders overeengekomen.

Bij betaling in termijnen, kan er in 3 termijnen worden betaald, steeds voorafgaand aan de eerstvolgende wandeling. Het termijnbedrag is dan 3x € 253,-.

Indien een verlenging van het traject wenselijk is, worden daarover nieuwe afspraken gemaakt.

Wandelcoach-traject "Stapje Extra Wandelcoaching"

Deze aanvulling op de Stap voor stap Wandelcoaching bestaat uit een serie van nog eens 3 wandelingen van ongeveer 1½ uur. De invulling hiervan is vergelijkbaar met de Stap voor stap Wandelcoaching. Ook hier bespreken we wat je bezig houdt en doen we oefeningen die je kunnen helpen meer inzicht of rust te ervaren.

Tussen de wandelingen zit opnieuw 2 á 3 weken, zodat we door kunnen gaan op de door jou ingeslagen weg, kunnen kijken op welke vlakken je nog stappen wilt maken en hoe je de acties daarvoor kunt gaan doorvoeren in je dagelijks leven.

Na elke wandeling ontvang je een mail met daarin het verzoek om te reflecteren op de wandeling. Verder omschrijf je in je mail ook aan welke volgende stap je zelf actief gaat werken.

Na ongeveer 6 weken plannen we opnieuw een check-up wandeling (van ongeveer 1 uur), om te kijken of je na dit vervolgtraject al bent gekomen waar je naartoe wilde werken.

Investering “Stapje Extra Wandelcoaching”

Deze investering in jezelf voor dit traject is € 517,50.
Daarnaast vraag het van jou ongeveer 3 maanden waarin je op jouw manier je vervolgstappen gaat zetten. Ik ben ook gedurende dit traject beschikbaar voor vragen, ondersteuning en om je te helpen gewenste doel(en) te bereiken.

De betaling dient voorafgaand aan de eerste wandeling volledig te zijn voldaan, tenzij anders overeengekomen.

Bij betaling in termijnen, kan er in 3 termijnen worden betaald, steeds voorafgaand aan de eerstvolgende wandeling. Het termijnbedrag is dan 3x € 190,-.

Indien een verlenging van dit traject wenselijk is, worden daarover nieuwe afspraken gemaakt.

Coachwandeling Helderheid

Deze optie kan goed aansluiten op “Stap voor Stap Wandelcoaching” en “Stapje Extra Wandelcoaching”. Vooral als de manier van begeleiden je is bevallen en je geen intensieve begeleiding meer nodig hebt, maar even wilt sparren over de zaken waar je tegenaan loopt. De hindernissen die je ervaart, of wanneer je merkt dat je minder overzicht hebt en onrustiger wordt.

Deze losse wandelsessie vraagt om een duidelijke hulpvraag vooraf, zodat ik met de juiste hulpmiddelen jou kan helpen om helderheid te krijgen in wat je als probleem ervaart en hoe het zou zijn als dat probleem wordt aangepakt.

Investering in Helderheid Coachwandeling

Een losse Helderheid coachwandeling kost je ongeveer 2 uur van je tijd. Ik heb vooraf contact met je over je hulpvraag en zal ook na afloop nog navragen of de Helderheid coachwandeling je heeft geholpen de gewenste stappen te zetten.

Je betaalt voor de Helderheid coachwandeling € 114,95,
waarbij de betaling voorafgaand aan de wandeling dient te worden voldaan.

Mogelijke vergoedingen
De kosten van coachingstrajecten als deze kunnen soms via de gemeente (WMO/PGB), of via de werkgever (burn-out preventie, vitaliteitsbeleid of re-integratiebeleid) geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Vraag ernaar bij jouw gemeente of werkgever. Mijn coaching wordt (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars.

Rust bij overprikkeling

Deze vorm van coaching is bedoeld voor vrouwen die op latere leeftijd een diagnose in het autistisch spectrum hebben gekregen. Het is bedoeld als ondersteuning bij de overprikkeling die deze vrouwen vaak ervaren.

Door de diagnose kan je toekomstbeeld ineens veranderd zijn en je kunt er best van in de war raken. Want er is dus een reden voor jouw klachten. En je weet niet in hoeverre die je nu echt belemmeren. Soms zijn dingen als vermoeidheid en concentratieproblemen ineens te verklaren. Soms snap je na zo’n diagnose beter waarom je graag tijd alleen doorbrengt.

Maar soms geeft het ook spanningen, onzekerheid, paniek. Zeker als je “er niet autistisch uit ziet” en een gewoon leven leidt met een partner/gezin, baan, vriendinnen, hobby’s, etc.
Want jij bent misschien wel sociaal. Jij kunt misschien meestal wel emoties van anderen/jezelf goed inschatten. Maar dat wil niet zeggen dat het je geen energie kost!
Het zou zomaar kunnen dat je de hele avond en het hele weekend op de bank of in je bed doorbrengt, omdat je gewoon helemaal op bent van zo’n week “normaal” doen.

Ieder mens is uniek, waarom zou een vrouw met autisme dan niet uniek zijn?!

Herken jij jezelf in het bovenstaande?

Dan is het Traject “Rust bij overprikkeling” iets voor jou!

Wat kun je in dit traject verwachten?

7x een sessie van 60 minuten.
We voeren gesprekken, doen oefeningen die je helpen ontspannen en maken afspraken over hoe je dat kunt implementeren in jouw dagstructuur.
We hebben tussentijds contact via de mail, zodat je tijd hebt om de informatie en/of vragen te lezen en er ook een antwoord op kunt formuleren.

Per sessie gaan we dan aan verschillende doelen (stappen) werken:

  1. Inzicht krijgen welke signalen er zijn als je meer stress ervaart en wat de oorzaken kunnen zijn.
  2. Kijken naar de structuur in werk/studie, wonen en vrije tijd.
  3. De balans tussen inspanning en ontspanning.
  4. Welke prikkels geven meer stress en welke mogelijkheden zijn er om te ontprikkelen.
  5. Communiceren m.b.t. stress, grenzen en hulp.
  6. Een persoonlijke handleiding schrijven, waarop je kunt terugvallen als dat weer nodig mocht zijn.
  7. Evaluatie

Na deze 7 sessies heb je meer inzicht in hoe jouw autisme-kenmerken er uit zien, wat bij jou stress veroorzaakt en hoe je daarmee om kunt gaan.

Het zal waarschijnlijk iets zijn waar je altijd rekening mee moet houden, maar met deze stappen zal het je eerder lukken om de signalen van jouw overprikkeling te herkennen en meer rust te ervaren.

Ik wil graag meer informatie.

Herken je je in het bovenstaande? En spreekt het aanbod je aan, maar twijfel je nog?
Of wil je niet dat het bekend wordt dat je autisme hebt, omdat je je daar onzeker over voelt?

Ik herken hier veel in, maar ik twijfel nog…

Ik coach ook vrouwen die om andere redenen meer rust willen ervaren, omdat ze tegen een burn-out aan zitten of omdat ze even niet weten hoe ze hun leven verder willen vormgeven. Bijvoorbeeld vrouwen die net gestopt zijn met werken en willen ontdekken hoe ze hun gepensioneerde leven nuttig kunnen invullen, vrouwen die op zoek zijn naar een andere baan en willen ontdekken wat bij hen past. Vrouwen met en zonder autisme, hooggevoelige vrouwen, vrouwen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) of vrouwen met AD(H)D.

In dit proces maak ik regelmatig gebruik van de Toolkits Rust bij Autisme en Betere Relaties van de Autismecoachopleiding.

Mijn kennis en ervaring ligt vooral op het vlak van ontspanning, overprikkeling en autisme, dus daar zit mijn expertise.

Een kennismakingsgesprek kost je niets, behalve ongeveer een uur van je tijd en de tijd die je nodig hebt om naar de afgesproken locatie te komen.
In dat uur maken we kennis met elkaar, zodat je een beetje een idee hebt met wie je een traject gaat doen als het je aanspreekt.

Met dit traject leer je manieren om, vanaf nu, met meer rust jouw leven te kunnen leiden.
– Je ontdekt waar jouw prikkelgevoeligheid vandaan komt,
– Hoe je anders om kunt gaan met hoe jij prikkels verwerkt en
– Je leert technieken om sneller tot rust te komen, op een manier die bij jou past.
We gaan samen zoeken naar wat er voor jou het beste werkt, zodat jij het daarna zelf kunt!

Deze investering in jezelf voor dit complete traject is € 517,50.
Daarnaast vraag het van jou een periode van ongeveer 3 maanden waarin je op deze manier jouw stappen gaat zetten. Ik ben gedurende dit traject beschikbaar voor vragen, ondersteuning en om je te helpen je stappen te zetten.

De betaling dient voorafgaand aan de eerste sessie volledig te zijn voldaan, tenzij anders overeengekomen.

Bij betaling in termijnen, kan er in 3 termijnen worden betaald, op de aangegeven data.
Het termijnbedrag is dan 3x € 189,75.

Indien een verlenging van het traject wenselijk is, worden daarover nieuwe afspraken gemaakt.

Mogelijke vergoedingen

De kosten van een traject als deze kunnen soms via de gemeente (WMO/PGB), of via de werkgever (burn-out preventie, vitaliteitsbeleid of re-integratiebeleid) geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Vraag ernaar bij jouw gemeente of werkgever.

Mijn coaching wordt (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars.

Online coaching

Online gesprekken voeren om je te helpen bij de dingen waar je moeite mee hebt. Soms is dat de meest prettige, snelste, of voor jou zelfs de enige optie. Daarom bied ik begeleiding op afstand via online coaching.

Zeker in deze periode, waarin alle structuur lijkt weg te vallen door het Corona-virus (COVID-19), kan contact hebben over het wegvallen van je de dagelijkse structuur, zoals je die gewend was, je extra overprikkeling geven. Niet weten waar je aan toe bent, je vaste afspraken die allemaal zijn afgezegd. Niet naar studie of werk kunnen. Andere familieleden die ineens ook thuis zijn.
Allemaal veranderingen waar je ineens mee te maken hebt.

Je kunt kiezen uit een pakket “Basis online coaching“, of aparte coachsessies.

I.v.m. de huidige situatie rondom het Corona-virus, zijn de tarieven aangepast en bied ik ook korte ondersteuning, waardoor ik hoop dat het voor meer mensen toegankelijke ondersteuning kan zijn!

Wat houdt de Basis online coaching in?

We plannen 5x een gesprek in, om jou door deze periode heen te helpen.
Elke week 1 gesprek. Elk gesprek duurt maximaal 60 minuten.

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en proberen we erachter te komen wat je als probleem/problemen ervaart en wat daarin de volgorde van belangrijkheid is voor jou. Waar je het eerste mee aan de slag wilt.

Ik zal je alvast een paar tips of oefeningen geven, zodat je meteen iets kunt dóén.
Gelijk in actie komen, helpt om het gevoel van controle weer terug te krijgen.
Als het mogelijk is, vraag dan ook iemand in jouw omgeving om je hierbij te helpen.
Dat kan bijvoorbeeld een familielid zijn, je partner of een vriend(in).

In de volgende 3 gesprekken gaan we dan samen verder zoeken naar manieren die jou helpen om weer meer rust en structuur te krijgen, zodat je in ieder geval minder snel overprikkeld raakt.

Het vijfde gesprek is een evaluatie-gesprek om te zien of je voldoende rust en overzicht ervaart.

Wat vraagt de online coaching van jou?

De online begeleiding vraagt van jou een investering in tijd voor:

  • 5x online begeleiding (maximaal 60 minuten per keer)
  • De motivatie om de oefeningen en tips die je krijgt ook zelf toe te passen
  • tussentijds mailcontact

De investering voor deze online coaching is € 689,-.

Nu tijdelijk slechts 25% van de normale prijs: € 172,50.

Als je na deze 5 online sessies nog niet het gevoel hebt dat het al helemaal lukt om zelf de doorgevoerde veranderingen vol te houden, of je hebt behoefte om het contact nog voort te zetten, dan kunnen we opnieuw 5 afspraken plannen.
Die kun je als rittenkaart inzetten, op momenten dat jij dat nodig hebt.

JA! Help mij online naar meer rust en overzicht.