Docenten

Hieronder kun je iets meer te weten komen over de docenten die bij Upside Down lesgeven.

Chantal

In 2015 heb ik Upside Down Body & Mind opgericht. Begonnen met invallessen en wat uurtjes hier en daar, kwam er in 2016 de mogelijkheid om een ruimte te huren in mijn eigen wijk in Leiden. Daar heb ik de eerste stappen naar mijn “yogastudiobestaan” gezet. Sinds 2018 verhuisd naar Voorschoten, waar ik een heel fijne plek heb gecreëerd voor een mooie groep yogaliefhebbers.

Mijn lesaanbod varieert van krachtige lessen tot heel ontspannen. Aerial yoga vind ik het allerleukste om te doen, dat is ook de allereerste yogavorm geweest waar ik les in ben gaan geven. Ik hou nu eenmaal van net even anders-dan-anders. Daarna zijn o.a. de wat meer bekende vormen als Easy Flow, Power en Yin yoga erbij gekomen. En hoewel Aerial yoga mijn favoriet is, geniet ik van elke les op de mat! Ik krijg energie van de lessen en het contact met mijn deelnemers.

Mijn doel is om mensen te helpen rust te vinden in hun lichaam en sneller te herkennen wanneer er spanning ontstaat. Ik help hen met adem- en ontspanningsoefeningen om vooral zelf beter te gaan voelen wat hun lichaam hen wil vertellen. Ik werk ook heel graag met mensen die sneller overprikkeld raken (zoals mensen met autisme, hooggevoeligheid, ADHD, NAH) om hun overprikkelingssignalen sneller te herkennen en daar op een voor hen passende manier mee om te leren gaan.

In aanvulling daarop heb ik ook cursussen en opleidingen gevolgd m.b.t. massage en Reiki en ben ik me op het pad van (wandel-/autisme-)coaching gaan begeven.

Elke keer als iemand mijn lesruimte, massageruimte of coachingssessie afsluit met een ontspannen gevoel, geeft mij dat een enorm dankbaar gevoel. Dat ik daar deel van uit mag maken…

Als jij denkt dat mijn manier van werken aansluit bij wat jij nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik denk graag met je mee.

Sacha

“Mijn naam is Sacha en ik ben moeder van 3 kinderen. Ik beoefen al geruime tijd yoga en dit heeft mij heel veel rust, zelfkennis en fysieke voordelen gebracht. Ik vind ashtanga yoga de fijnste vorm om zelf te beoefenen. Ik houd van het vuur in de practice, de energie die het opwekt en het fysiek bezig zijn in vaste volgorde. Hierdoor beweegt mijn lichaam als het ware in flow (bijna ) vanzelf.

Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs. In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar kinderyoga en vervolgens naar yoga voor volwassenen. Ik ervaar elke les als een klein besloten feestje in mezelf. Het is prachtig om te zien wat yoga doet met de mensen in en na de les.

Ik geef les in verschillende stijlen binnen de yoga. Mijn lessen zijn vooral gericht op het luisteren naar het lichaam, het stil worden van de gedachten en het evenwicht voelen tussen je grenzen verkennen en het mild zijn voor jezelf. In een hectische tijd als deze is het fijn om jezelf af en toe dat moment rust te gunnen. Als je je mat opstapt, kun je alles achter je laten en je laten meevoeren in de bewegingen, je adem en het “er zijn”. Dit gevoel neem je ook mee als je van de mat afstapt. Ik hoop jullie dan ook binnenkort te zien op de mat bij Upside Down Body & Mind.”


Dyonne (inval)

“Mijn naam is Dyonne Mulders. Mijn yogapad begon in 2011. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik voor de eerste keer yoga ging doen, wat een drempel je over moet om voor het eerst naar een yoga studio te gaan. In de les dacht ik alleen maar “huh, hoezo kunnen bijna al die mensen hun tenen aan raken terwijl mijn handen ongeveer bij mijn knieën blijven steken?” Toen ik in die les voor het eerst in mijn leven een savasana deed dacht ik: “Wauw waarom doe ik dit nooit, wat is dit lekker!”

En toen was ik verkocht. Na een paar weken merkte ik wat het deed voor mijn lijf en mijn hoofd. Ik zat lekkerder en losser in mijn lijf en ik piekerde niet zo veel meer.

Na 6 jaar wilde ik meer verdieping en ben ik een yoga opleiding gaan doen. Eerst begon ik in Nederland aan een opleiding en daarna ben ik in Nepal nog een opleiding gaan doen. Die reis was fantastisch en ik heb mij een maand lang helemaal ondergedompeld in het yoga leven zoals ze dat daar doen.

Toen ik klaar was met de opleidingen vroeg een docent aan mij of ik daar les wilde gaan geven. In eerste instantie had ik de opleiding voor mijzelf gedaan, maar toen dacht ik “Ja waarom zou ik eigenlijk geen les gaan geven?”

Ik werkte bij een kinderdagverblijf waar ik het niet meer zo naar mijn zin had. Toen kreeg ik een parttime baan aangeboden in het onderwijs en zag ik de kans om de twee dingen die ik heel leuk vind te combineren: Het werken met kinderen en yogales geven.”

Marjolein (inval)

“Ik ben Marjolein. Moeder van twee volwassen dochters en werkzaam als teamleider bij de gemeente Nieuwegein.

In 2015 ben ik begonnen met Yoga als revalidatie na mijn borstkanker. Ik had in het begin niet de kracht en de flexibiliteit om een houding uit te voeren maar langzamerhand werd ik leniger en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Het belangrijkste wat yoga voor mij heeft gedaan is dat ik heb leren ademen, rustiger ben geworden en mijn ziekte heb kunnen verwerken. Yoga voelde zo prettig dat ik in 2018 een yoga docentenopleiding  heb gevolgd en afgerond.

Inmiddels geef ik zelf diverse lessen en ben ik als inval docent werkzaam bij deze studio. Naast mijn drukke baan vind ik het heerlijk om mijn energie aan een Vinyasa/Power yogales te geven om daarna af te sluiten met een Yin les. Beiden geef ik met heel veel plezier.

Het belangrijkste vind ik, dat jij, net als ik ontspannen uit een les komt. Dat jij in staat bent om rustig te ademen met een ontspannen lichaam en geest.”