Yoga


Alle yogalessen worden normaal gesproken verzorgd in Het Knooppunt, Christiaan Huygensstraat 10-c, 2251 CH in Voorschoten.
Aanmelden voor een les kan alleen via het lesrooster (we werken met Momoyoga). Dit geldt ook voor aanmelden bij de online lessen.

Momenteel kunnen er alleen online lessen worden gegeven, maar ook daarbij ben je van harte welkom om aan te sluiten!

Zodra we weer fysiek bij elkaar mogen komen, zullen we die mogelijkheid natuurlijk weer met beide handen aangrijpen. Dan wordt het ook weer mogelijk om privé lessen of workshops op locatie te doen.

Recensies online yoga

Dion
“Door de online lessen blijf ik in beweging en in contact met anderen. De lessen zijn erg fijn, gewoon zoals ik gewend ben, alleen op afstand. Ik ben ontzettend blij dat de lessen op deze manier door gaan!!”

Ina
“De lessen van Chantal zijn altijd prettig en in een ontspannen sfeer. Nu met de lockdown heeft ze alles in het werk gesteld om op afstand met de lessen door te kunnen gaan. Ook op afstand worden de lessen door Chantal met veel passie en toewijding gegeven, waarbij er zeker ruimte is voor humor. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Docenten

Chantal

In 2014 heb ik Upside Down Body & Mind opgericht. Begonnen met yoga invallessen en wat uurtjes hier en daar, kwam er in 2016 de mogelijkheid om een ruimte te huren in mijn eigen wijk in Leiden. Daar heb ik de eerste stappen naar mijn “yogastudiobestaan” gezet en me ook ingeschreven bij de KVK. Sinds 2018 ben ik verhuisd naar Voorschoten, waar ik een heel fijne plek heb gevonden voor mijn mooie groep yogaliefhebbers.

Mijn lesaanbod varieert van krachtige lessen tot heel ontspannen. Aerial yoga vind ik het allerleukste om te doen, dat is ook de allereerste yogavorm geweest waar ik les in ben gaan geven. Ik hou nu eenmaal van net even anders-dan-anders. Daarna zijn o.a. de wat meer bekende vormen als Easy Flow, Power en Yin yoga erbij gekomen. En hoewel Aerial yoga mijn favoriet is, geniet ik van elke les op de mat! Ik krijg energie van de lessen en het contact met mijn deelnemers.

Mijn doel is om mensen te helpen rust te vinden in hun lichaam en sneller te herkennen wanneer er spanning ontstaat. Ik help hen met adem- en ontspanningsoefeningen om vooral zelf beter te gaan voelen wat hun lichaam wil vertellen.

Ik werk graag met mensen die sneller overprikkeld raken (zoals mensen met autisme, hooggevoeligheid, ADHD, NAH) om hun overprikkelingssignalen sneller te herkennen en daar op een voor hen passende manier mee om te leren gaan.

In aanvulling daarop heb ik ook diverse opleidingen gevolgd m.b.t. massage en Reiki en ben ik me op het pad van (wandel-/autisme-)coaching gaan begeven. Door al deze kennis en ervaring ben ik inmiddels een breed geschoolde ontspanningscoach.

Elke keer als iemand mijn coachsessie, yogales of massage afsluit met een ontspannen of juist energiek gevoel, maakt mij dat enorm dankbaar. Dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren…

Als jij denkt dat mijn manier van werken aansluit bij wat jij nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik denk graag met je mee.

Sascha

“Mijn naam is Sacha en ik ben moeder van 3 kinderen. Ik beoefen al geruime tijd yoga en dit heeft mij heel veel rust, zelfkennis en fysieke voordelen gebracht. Ik vind ashtanga yoga de fijnste vorm om zelf te beoefenen. Ik houd van het vuur in de practice, de energie die het opwekt en het fysiek bezig zijn in vaste volgorde. Hierdoor beweegt mijn lichaam als het ware in flow (bijna ) vanzelf.

Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs. In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar kinderyoga en vervolgens naar yoga voor volwassenen. Ik ervaar elke les als een klein besloten feestje in mezelf. Het is prachtig om te zien wat yoga doet met de mensen in en na de les.

Ik geef les in verschillende stijlen binnen de yoga. Mijn lessen zijn vooral gericht op het luisteren naar het lichaam, het stil worden van de gedachten en het evenwicht voelen tussen je grenzen verkennen en het mild zijn voor jezelf. In een hectische tijd als deze is het fijn om jezelf af en toe dat moment rust te gunnen. Als je je mat opstapt, kun je alles achter je laten en je laten meevoeren in de bewegingen, je adem en het “er zijn”. Dit gevoel neem je ook mee als je van de mat afstapt. Ik hoop jullie dan ook binnenkort te zien op de mat bij Upside Down Body & Mind.”


Recensies

Ellen
“De lessen vinden in kleine groepjes plaats in een prettige ruimte. Chantal geeft de Easy Flow lessen op een fijne manier met aandacht voor alle deelnemers.”

Mariëlle
” Yogalessen met zorg en aandacht! De lessen zijn gevarieerd. Chantal heeft persoonlijke aandacht voor iedereen en respecteert ieders grenzen- je gaat dus nooit verder dan je zelf wilt. Dat geeft een hele prettige sfeer waarin alles vanzelf lijkt te gaan. “